Awards

Wella Icons Of The Hair Industry

‘Trend Vision Award’

Elk jaar organiseert Wella Professionals de Nationale TrendVision Award. In de kappersbranche wordt het evenement tot een van de grootste shows van het land gerekend.

Tijdens deze competitie kunnen getalenteerde haarstylisten hun vaardigheden meten met de beste stylisten en kleurspecialisten van nu. Daarbij brengen zij hun visie op de Wella trends tot leven.

De jaarlijkse TrendVision Award erkent de nieuwe generatie, getalenteerde haarstylisten en het meesterlijke kleurwerk in de branche door een spectaculair podium te bieden om creativiteit aan te moedigen en talent tentoon te stellen. Er zijn twee categorieën, Creative Vision en Color Vision.

Het traject vergt veel vakmanschap van de deelnemers. Startend met het insturen van voor en na foto’s van de persoonlijke creaties. De deelnemer worden beoordeeld op creativiteit, kleurgebruik, ambacht en draagbaarheid. Daarnaast moeten zij middels een uitgebreide vragenlijst hun werk duidelijk motiveren. Waarin uitleg gegeven wordt over de gebruikte producten, materialen en technieken.

Het resultaat werd getoond in een indrukwekkende, veelzijdige show waarin de laatste mode- en kleurtrends zich vertalen naar de meest uiteenlopende haarcreaties.

Een vaktechnische jury heeft de kandidaten beoordeeld op hun totaal concepten, want dat is het wat het moet zijn, haar, styling en visagie.

‘Trend Vision Award 2018’

‘Trend Vision Award 2017’

Coiffure Award 2016

Wat is de Coiffure Award?

Schwarzkopf Professional en Vakmagazine Coiffure hebben in 1992 gezamenlijk de Coiffure Award opgezet. In deze onafhankelijke haarmodefotografiewedstrijd strijden de beste kappers van Nederland om de felbegeerde Coiffure Awards. Alle inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld op de juiste combinatie van het modebeeld. Kapsel, visagie, styling en fotografie horen perfect in balans te zijn. De meer dan tweeduizend inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury.

Doelstelling

De Coiffure Award tracht de kappersbranche op een nog hoger niveau te brengen en zet zich in voor de promotie van deze branche. Aan de Coiffure Award nemen dé topkappers van Nederland deel en zetten elk jaar weer de trend. Ze creëren gezamenlijk de meest toonaangevende modebeelden. Meer dan vijftien jaar later is de Coiffure Award uitgegroeid tot hét topevent in de kappersbranche dat ook bij de consument grote bekendheid geniet. De sterkte van het evenement is de onafhankelijkheid. Welk merk de kapper ook gebruikt, iedereen wordt uitgedaagd deel te nemen aan deze spannende wedstrijd die veel aanzien geniet.

‘Trend Vision Award 2016’

‘Trend Vision Award 2015’

‘Trend Vision Award 2014’